Cheesecake swiss

Cheesecake swiss

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb dessert med krämig färskostgrädde och chiasylt på säsongens bär.

Ingredienser

6portioner

Kräm

  • 200g
    färskost, naturell
  • 1dl
    tjock yoghurt
  • 1dl
    grädde

Chiasylt

  • 2dl
    bär, tinade tex blåbär, svarta vinbär, hallon
  • 2msk
    honung
  • 3msk
    chiafrön eller psylliumfrön
  • 1tsk
    vaniljpulver

Till servering

  • 12st
    maränger eller krossade kakor
  • färsk mynta eller pistaschkärnor

Så lagar du

1. Gör chiasylt: mosa ihop bär, honung, chiafrön och vanilj. Låt svälla minst 30 minuter. Det här kan du med fördel göra dagen innan. 

2. Vispa färskost, yoghurt och grädde fluffigt. Blanda hälften av krämen med någon matsked bärkompott.

3. Varva sylt, kräm, kakor/maräng och frukt/bär i glas. Toppa med mynta eller hackade pistaschkärnor.

Dela det här receptet med dina vänner!