Cheesetea

Cheesetea.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det låter nog för de allra flesta som en väldigt underlig och kanske till och med äcklig dryck men våga provad Cheesetea som är en rolig, annorlunda dryck med rötter i Taiwan som fått stor popularitet i Kina och i USA. Bäst är den med kallt och lite sött te och man kan också servera som topping på en rödbetsjuice eller morotsjuice till exempel.

Ingredienser

4portioner

  • ½liter
    te, grönt te eller earl grey
  • 2msk
    socker

Cheesefoam

  • 100g
    färskost
  • 2msk
    socker
  • 1 nypa
    salt
  • 1dl
    mjölk
  • 2dl
    vispgrädde
  • matchapulver till servering

Så lagar du

1. Brygg te så det är ganska starkt och rör ner socker. Låt svalna.

2. Rör ihop färskost med socker och salt. Rör ner mjölken lite i taget till en slät kräm. Tillsätt grädde och vispa till en fluffig smet.

3. Häll upp te i glas och skeda på ”ostfluffet”. Strö gärna lite mathcapulver på toppen om du har!

Dela det här receptet med dina vänner!