Chèvre chaud på grönkål

Chèvre chaud på grönkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Variant på klassisk fransk förrätt, där brödet har ersatts av grönkål. Grönkål och getost blir ett frasigt och gott tilltugg, här med lätt sting av rosépeppar.

Ingredienser

4portioner

Chèvre chaud på grönkål

  • 4st
    grönkålsblad
  • 75g
    chèvreost
  • pinjenötter
  • salt
  • rosépeppar
  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • ½msk
    honung
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

2. Sätt ugnen på 225°C.

3. Skölj grönkålen, skär bort mittnerven och riv grönkålen i åtta bitar. Skär osten i mindre bitar och fördela på grönkålsbladen. Toppa med pinjenötter, lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4. Sätt in i ugnen i cirka 6 minuter tills osten har smält och grönkålen blivit krispig.

5. Ta ut och salta lätt, smula över några rosépepparkorn och ringla till sist över dressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!