Chicken Kadai

Chicken Kadai

Publicerat:

Kadai chicken är ett alternativ till det Indiska kökets storfavorit - butter chicken. Här får du även recept på olika kryddblandningar till!

Ingredienser

  • 600-700 g
    broiler (med ben)

Marinad

  • vitlök
  • ingefära
  • chilipulver
  • matolja
  • salt
  • rödvinsvinäger

Kadhai masala

  • 1 msk
    korianderfrön
  • 2-3
    torkade röda chilin
  • några svartpepparkorn
  • 1 tsk
    fänkålsfrö
  • 1 tsk
    indiskt kummin
  • 2-3
    muskotblommor
  • 3-4
    nejlikor
  • 2 cm
    kanelstång
  • 1
    svart kardemummafrö
  • 4-5
    gröna kardemummafrön
  • 2-3
    torkad röd chili
  • 2-3
    lagerblad

Sookha Masala

  • 2-3 msk
    korianderpulver
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 2-3 msk
    besan (kikärtsmjöl)
  • 1 msk
    kumminpulver (rostade kumminfrön som malts ner)

Sås

  • smör
  • matolja
  • gurkmeja
  • vitlöks- och ingefärskräm
  • 3
    tomater (skurna i små bitar)
  • salt
  • 2
    paprikor (skurna i stora skivor)
  • 3
    rödlökar (skurna i klyftor)
  • torkad bockhornsklöver
  • mald kummin
  • garam masala
  • färsk koriander

Så lagar du