Chicken Kadai

Chicken Kadai

Publicerat:

Kadai chicken är ett alternativ till det Indiska kökets storfavorit - butter chicken. Här får du även recept på olika kryddblandningar till!

Ingredienser

  • 600-700g
    broiler (med ben)

Marinad

  • vitlök
  • ingefära
  • chilipulver
  • matolja
  • salt
  • rödvinsvinäger

Kadhai masala

  • 1msk
    korianderfrön
  • 2-3
    torkade röda chilin
  • några svartpepparkorn
  • 1tsk
    fänkålsfrö
  • 1tsk
    indiskt kummin
  • 2-3
    muskotblommor
  • 3-4
    nejlikor
  • 2cm
    kanelstång
  • 1
    svart kardemummafrö
  • 4-5
    gröna kardemummafrön
  • 2-3
    torkad röd chili
  • 2-3
    lagerblad

Sookha Masala

  • 2-3msk
    korianderpulver
  • 1tsk
    chilipulver
  • 2-3msk
    besan (kikärtsmjöl)
  • 1msk
    kumminpulver (rostade kumminfrön som malts ner)

Sås

  • smör
  • matolja
  • gurkmeja
  • vitlöks- och ingefärskräm
  • 3
    tomater (skurna i små bitar)
  • salt
  • 2
    paprikor (skurna i stora skivor)
  • 3
    rödlökar (skurna i klyftor)
  • torkad bockhornsklöver
  • mald kummin
  • garam masala
  • färsk koriander

Så lagar du

Marinad

  1. Mixa vitlök och ingefära till en kräm. Använd ca 2 msk av krämen till marinaden.
  2. Tillsätt chilipulver, matolja, salt och rödvinsvinäger.
  3. Snitta broilern så att marinaden får större effekt.
  4. Slå marinaden över kycklingen och låt vila i kylskåpet minst 30 minuter, men gärna över natten.

Kadhai Masala

  1. Rosta kryddorna i en stekpanna och låt svalna innan du mortlar dem.

Tips! Det finns färdiga kryddblandningar med namnet kadhai masala i specialbutiker som du också kan använda.

Tillagning

  1. Börja med khara masalan genom att rosta alla ingredienser.
  2. Tillsätt smör och matolja efter att kryddorna börjar dofta.
  3. Fräs ner löken i kryddblandningen.
  4. Tillsätt 1 msk gurkmeja, vitlöks- och ingefärskräm och rör om.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna och salt.
  6. Tillsätt sookha masala blandningen och låt det puttra i pannan.
  7. Tillsätt den marinerade broilern.
  8. Häll i lite vatten vid behov så att broilern blir genomkokt.
  9. Låt grytan puttra under lock i 10-12 minuter.
  10. Tillsätt sedan kadhai masala, paprika- och lökhalvor, torkad bockhornsklöver och lite extra smör.
  11. Låt koka i ytterligare ca 3 minuter.
  12. Garnera med färsk koriander.
  13. Chicken kadhai äts med ris eller mooli ka parantha och raita.

Dela det här receptet med dina vänner!