Chifteli – rumänska köttbullar
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-12-04Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Saftiga rumänska köttbullar som får en krispig yta av den rårivna potatisen. Dillen förhöjer smaken och gör köttbullarna extra goda. Du kan göra chifteli med valfri färs, även vegofärs funkar alldeles utmärkt.
Ingredienser
4 portioner
- 1 stfast potatis
- 1 stmorot
- 1 stgul lök
- 2 stvitlökssklyftor
- 600 gfärs (valfri, tex nöt eller formbar vegetarisk)
- ¾ dlströbröd
- 1 stägg
- 2 mskfinhackad färsk dill
- 2 mskfinhackad färsk persilja
- olja till stekning
- 1½ tsksalt
- 2 krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Skala och riv potatis och morot grovt. Krama ut vätska ur potatisen.
2. Finhacka lök och vitlök. Blanda ihop alltsammans med resten av ingredienserna i en bunke.
3. Salta och peppra.
4. Forma cirka 16 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.