Chifteli – rumänska köttbullar

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Saftiga rumänska köttbullar som får en krispig yta av den rårivna potatisen. Dillen förhöjer smaken och gör köttbullarna extra goda. Du kan göra chifteli med valfri färs, även vegofärs funkar alldeles utmärkt.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    fast potatis
  • 1 st
    morot
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlökssklyftor
  • 600 g
    färs (valfri, tex nöt eller formbar vegetarisk)
  • ¾ dl
    ströbröd
  • 1 st
    ägg
  • 2 msk
    finhackad färsk dill
  • 2 msk
    finhackad färsk persilja
  • olja till stekning
  • tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

Så lagar du