Chifteli – rumänska köttbullar

Chifteli – rumänska köttbullar

    Publicerat:

    Förberedelsetid:

    Tillagningstid:

    Saftiga rumänska köttbullar som får en krispig yta av den rårivna potatisen. Dillen förhöjer smaken och gör köttbullarna extra goda. Du kan göra chifteli med valfri färs, även vegofärs funkar alldeles utmärkt.

    Ingredienser

    4portioner

    • 1st
      fast potatis
    • 1st
      morot
    • 1st
      gul lök
    • 2st
      vitlökssklyftor
    • 600g
      färs (valfri, tex nöt eller formbar vegetarisk)
    • ¾dl
      ströbröd
    • 1st
      ägg
    • 2msk
      finhackad färsk dill
    • 2msk
      finhackad färsk persilja
    • olja till stekning
    • tsk
      salt
    • 2krm
      svartpeppar

    Så lagar du

    1. Skala och riv potatis och morot grovt. Krama ut vätska ur potatisen.

    2. Finhacka lök och vitlök. Blanda ihop alltsammans med resten av ingredienserna i en bunke.

    3. Salta och peppra.

    4. Forma cirka 16 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.

    Dela det här receptet med dina vänner!