Chili
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-02-15Tillagningstid:
Här har vi en het och mustig gryta som kan göras i ett nafs eller få stå och puttra länge – din tid får bestämma. Servera med ett rustikt lantbröd till.
Ingredienser
4 portioner
- 2 stgula lökar
- 2 ströda paprikor
- 1 mskpaprikapulver
- 1 ½ tskspiskummin
- 3 stlagerblad
- 3 stchilifrukter
- 3 stvitlöksklyftor
- 500 gkrossade tomater
- 6 dlvatten
- 2 dlröda linser
- 3 msktamari eller japansk soja
- 7 dlkokta bönor (vita & kidney)
- 2 dlfryst majs
- salt & peppar
Så lagar du
1. Skala och strimla löken, bryt paprikorna i rustika bitar och finhacka chilin. Fräs i olja tills löken mjuknat och börjar få färg.
2. Tillsätt kryddorna, lagerblad, riv i vitlöken och fräs ytterligare en minut.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser samt tamari och låt koka åtminstone 15 minuter, tillsätt majsen och bönorna och låt koka ytterligare ett par minuter.