Chili con carne - med guacamole

Tid:

Ingredienser

4 portioner

Chili con carne

  • 800 g
    nötfärs, mager
  • 800 g
    kokta blandade bönor, ej vita bönor i tomatsås
  • 2 burk(ar)
    krossade tomater
  • 2 st
    gula lökar, finhackade
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 5 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 2 msk
    kummin, mald
  • 2 msk
    paprikapulver
  • 2 msk
    chilipulver
  • 2 tsk
    koriander, mald till pulver
  • 2 msk
    kakao
  • röd chili av den starkare varianten eller chili flakes (här är det valfritt hur starkt man vill ha det, men tillsätt så att det blir drag i grytan åtminstone)
  • 2 tärning(ar)
    köttbuljong
  • 4 msk
    olivolja

Guacamole

  • 2 st
    avokado
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    röd chili, finhackad
  • 1-2 st
    limefrukter, saft
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 msk
    färsk koriander
  • salt
  • peppar

Så lagar du