Chili- och vitlöksrostat surdegsbröd

Chili- och vitlöksrostat surdegsbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Maximillian Lundin dukar upp för vegansk tapas.

Ingredienser

4portioner

  • 2skiva(or)
    surdegsbröd
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1st
    chili, urkärnad
  • 2msk
    olivolja
  • 2dl
    kokta bruna bönar med spad. Svarta bönor går också bra.

Så lagar du

1. Skär brödet i små bitar. Finhacka vitlöken och chilin. Stek brödet gyllenbrunt i en stekpanna i oljan. Tillsätt vitlök och chili och rör om i några sekunder.

2. Häll på bönorna och spadet. Låt koka ihop medan du rör kraftigt då och då.

3. Servera i en skål. Kokt fullkornsris, potatis och pesto fungerar utmärkt som tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!