Chili sin carne

Chili sin carne.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna rätt bygger på en fantastisk ärta som heter retrija. Alla kan inte få tag i denna och det går att lyckas lika bra med en gråärta för mixen är extraordinär.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 100g
    åkerböna, blötlagd
  • 100g
    retrijaärta, blötlagd
  • 1
    gul lök, finhackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 2
    paprikor, röda
  • 6
    tomater
  • ½
    chipotlechili
  • 2
    röda chilis
  • 1
    habanero, fintärnad utan kärnor och vita lameller
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    rökt paprika
  • ½tsk
    kryddpeppar
  • 1tsk
    oregano, torkad
  • vinäger
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Tänd grillen. Grilla paprika och chili tills lätt svedda och mjuka under lock. Det går också bra att steka paprika och chili på spisen, men då får du inte den rökiga smaken.

2. Svetta lök och vitlök mjuk i lite olja. Tillsätt bönor och ärtor. Täck med vatten och tillsätt grovt hackad paprika och chili. Slå i kryddor, övrig chili och tärnad tomat. Låt sjuda under lock.

3. Tillsätt lite vatten efter hand tills ärtor/bönor är mjuka. Tillsätt vinäger, salt och svartpeppar. Låt koka ihop krämig och intensiv. Servera som den är eller till tacos.

Dela det här receptet med dina vänner!