Chili

Vegorätt-chili

Publicerat:

Tillagningstid:

Här har vi en het och mustig gryta som kan göras i ett nafs eller få stå och puttra länge – din tid får bestämma. Servera med ett rustikt lantbröd till.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gula lökar
  • 2st
    röda paprikor
  • 1msk
    paprikapulver
  • 1 ½tsk
    spiskummin
  • 3st
    lagerblad
  • 3st
    chilifrukter
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 500g
    krossade tomater
  • 6dl
    vatten
  • 2dl
    röda linser
  • 3msk
    tamari eller japansk soja
  • 7dl
    kokta bönor (vita & kidney)
  • 2dl
    fryst majs
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Skala och strimla löken, bryt paprikorna i rustika bitar och finhacka chilin. Fräs i olja tills löken mjuknat och börjar få färg.

2. Tillsätt kryddorna, lagerblad, riv i vitlöken och fräs ytterligare en minut.

3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser samt tamari och låt koka åtminstone 15 minuter, tillsätt majsen och bönorna och låt koka ytterligare ett par minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!