Chiliglazad fläskkarré med råraka på färskpotatis

Tid:

Chiliglazad fläskkarré med råraka på färskpotatis.

Tid:

Råraka med stekt fläsk är en svensk klassiker. På sommaren blir råraka fylld med uppfriskande crème fraiche perfekt tillbehör till den sötstarka glazen på grillad fläskkarré. Med färskpotatis blir de lite mjukare än på vintern, men härligt goda ändå.

Ingredienser

4 portioner

  • 800-1000 g
    benfri fläskkarré i bit
  • rapsolja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    malen svartpeppar

Glaze

  • 1 st
    liten gul lök, gärna färsk knipplök
  • 2
    klyftor vitlök, gärna färsk
  • 1 st
    röd chili
  • ½ dl
    soja, kinesisk eller japansk
  • ½ dl
    honung
  • ½ dl
    rapsolja + till stekning

Rårakor

  • 700-800 g
    färskpotatis
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • ca 50 g
    smör till stekning

Servering

  • 1 st
    rödlök, gärna färsk knipplök
  • 1 st
    liten knippa gräslök
  • 2 dl
    crème fraiche
  • färsk spenat
  • ev cocktailtomater
  • flingsalt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg