Choklad cookies

Choklad cookies

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 90g
    vetemjöl
  • 1krm
    salt
  • 2g
    bikarbonat (ca 1 krm)
  • 95g
    normalsaltat smör
  • 185g
    farinsocker
  • 35g
    strösocker
  • 5g
    vaniljsocker
  • 1st
    ägg
  • 95g
    havregryn
  • 175g
    mörk choklad av god kvalitet

Så lagar du

1. Hacka den mörka chokladen i lite mindre bitar.

2. Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker till en massa.

3. Tillsätt sedan ägget, havregrynen, saltet, mjölet, bikarbonat, och blanda till en deg.

4. Till sist så tillsätt den hackade chokladen och se till att den blandas jämt i degen.

5. Mjöla lite på bakbordet och rulla degen i en rulle på ca 3 cm i diameter. Lägg degen i kylen i en timme tills den har stelnat.

6. Skär sedan degen i önskade bitar t ex 1 cm tjocka. Placera kakorna på plåt med bak papper eller silicon-duk.

7. Grädda kakorna på 170 grader tills de blivit gyllenbruna, ca 8-10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!