Choklad- och kaneldoppad frukt

Choklad- och kaneldoppad frukt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är ett utmärkt sätt att använda upp frukt som börjar bli gammal. Det går bra att ersätta kanel med andra kryddor som du gillar för att göra ett utmärkt mellanmål för stora som små!

Ingredienser

1 - 6portioner

  • 400g
    mörk choklad
  • 2tsk
    kanel, malen
  • 400g
    vit choklad
  • 2tsk
    kardemumma, malen
  • färska frukter i säsong, t ex körsbär, fikon, jordgubbar
  • hackade nötter, t ex hasselnötter eller valnötter
  • frystorkade bär, t ex jordgubbe eller hallon

Så lagar du

1. Smält choklad i två olika skålar över hett vatten.

2. När chokladen smält, rör ner kanel i den mörka chokladen och kardemumma i den vita chokladen.

3. Doppa frukterna, gärna genom att hålla i stjälken. Strö över frystorkade bär. Låt stelna.

4. Njut av frukterna med ett glas rött vin medan du njuter av solnedgången.

Tips

Använd mjölkfri choklad så blir rätten vegansk.

Dela det här receptet med dina vänner!