Choklad- och kolapaj med läcker topping

Tid:

Choklad- och kolapaj med läcker topping

Tid:

En underbar dessertpaj för alla godisälskare, rena konfektkakan. Börja i tid, den ska svalna mellan varven. Tillagningstiden är cirka 4–5 timmar inklusive tid i kylen.

Ingredienser

10–12 portioner

Mördeg

  • 125 g
    vetemjöl
  • 30 g
    strösocker
  • 85 g
    kylskåpskallt smör i tärningar
  • 1-2 msk
    kallt vatten

Kolakräm

  • 2 ½ dl
    vispgrädde
  • 85 g
    strösocker
  • ½ dl
    sirap
  • 50 g
    smör

Chokladtäcke

  • 125 g
    mörk choklad, minst 40 %
  • 10 g
    smör
  • 1 msk
    hett vatten

Topping

  • grovhackade salta jordnötter
  • frystorkade bär i bitar eller granatäpplekärnor

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg