Choklad- och nötrulle

Choklad- och nötrulle

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här tårtan gör du lätt och snabbt.

Ingredienser

10portioner

  • 3
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 4msk
    potatismjöl
  • 3msk
    kakao
  • 1tsk
    bakpulver

Fyllning

  • 2dl
    vispgrädde
  • 200g
    hasselnötskräm

Garnering

  • rostade hackade hasselnötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Vispa ägg och socker tills det är riktigt pösigt.

3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten och blanda.

4. Bred ut smeten jämnt på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 minuter tills den börjar få färg. Ta ut och sockra lätt på ytan. Vänd upp tårtan på ett bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt. Om det inte lossar lätt kan du pensla med kallt vatten på papperet, då brukar det gå lättare.

5. Lägg papperet ovanpå kakan och lägg sedan på en lätt fuktig handduk och låt kakan kallna.

6. Fyllning: Vispa grädden men inte allt för hårt. Vispa ner nötkrämen. Fördela krämen på den avsvalnade kakan. Rulla ihop med hjälp av papperet. Lägg den sedan i frysen ett par timmar. Du kan förvara den i frysen och sedan bara ta fram de skivor som behövs för tillfället.

Dela det här receptet med dina vänner!