Choklad- och nötrulle
Publicerat:
2017-04-07Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
- 3ägg
- 1½dlströsocker
- 4mskpotatismjöl
- 3mskkakao
- 1tskbakpulver
Fyllning
- 2dlvispgrädde
- 200ghasselnötskräm
Garnering
- rostade hackade hasselnötter
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker tills det är riktigt pösigt.
3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten och blanda.
4. Bred ut smeten jämnt på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 minuter tills den börjar få färg. Ta ut och sockra lätt på ytan. Vänd upp tårtan på ett bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt. Om det inte lossar lätt kan du pensla med kallt vatten på papperet, då brukar det gå lättare.
5. Lägg papperet ovanpå kakan och lägg sedan på en lätt fuktig handduk och låt kakan kallna.
6. Fyllning: Vispa grädden men inte allt för hårt. Vispa ner nötkrämen. Fördela krämen på den avsvalnade kakan. Rulla ihop med hjälp av papperet. Lägg den sedan i frysen ett par timmar. Du kan förvara den i frysen och sedan bara ta fram de skivor som behövs för tillfället.