Choklad- och saffranskokoskaka

Choklad- och saffranskokoskaka

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt smaskig tårta, nästan som konfekt. Servera i små bitar gärna med en klick grädde till om du vill.

Ingredienser

14 - 16portioner

Kokostäcke

  • 200 g
    kokosflingor
  • 50g
    smör
  • ½ st
    kuvert saffran à 0,5 g
  • 2dl
    strösocker
  • 2st
    små eller medelstora ägg

Chokladkaka

  • 200g
    mörk choklad
  • 100g
    smör
  • 2dl
    socker
  • 4st
    ägg

Tillbehör

  • vispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

Kokostäcke

2. Smält smöret och ta från värmen. Finstöt saffranet med lite av sockret. Rör ner det i det smälta smöret. Blanda ner resten av sockret och sedan kokosflingorna och äggen. Låt stå medan du gör chokladkakan.

Chokladkaka

3. Smält smöret i en 2-literskastrull.

4. Bryt chokladen i små bitar och låt dem smälta i smöret. Rör under tiden.

5. Tillsätt strösocker och sedan äggen ett i taget.

6. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant.

7. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 10 minuter. Känn efter att ytan stannat. 

8. Fördela kokosblandningen över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter tills kokostäcket fått fin färg. Låt kallna.

9. Servera kakan i små bitar och eventuellt med en klick lättvispad grädde. Hallon är också gott att servera till.

Dela det här receptet med dina vänner!