Chokladbrownie med glasyr

Chokladbrownie med glasyr

Ingredienser

  • Blir ca 16 bitar
  • 250g
    mörk choklad
  • 250g
    rumstempererat smör
  • 3dl
    socker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 2st
    hela ägg
  • 2st
    äggulor
  • 1tsk
    bakpulver
  • 4msk
    kakao
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1dl
    kokosflingor
  • 2påse(ar)
    valnötter

Glasyr:

  • 100g
    philadelphiaost
  • 100g
    rumstempererat smör
  • 1dl
    florsocker
  • skal från 1 citron

Så lagar du

Sätt ugnen på 160 grader.

Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Vispa smör och socker poröst, tillsätt vaniljsocker samt de hela äggen och äggulorna. Vispa tills smeten är slät.

Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa ihop. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll ner smeten. Grädda i ca 35 minuter.

Testa med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär sedan i portionsbitar, ca 16 stycken.

Glasyr:

Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och rivet citronskal, bred glasyren på browniebitarna. Klart att servera.

Dela det här receptet med dina vänner!