Chokladbrownie med kokos- och vit chokladganache

Chokladbrownie med kokos- och vit chokladganache.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6 - 8portioner

Botten

  • 100g
    smör
  • 2st
    ägg
  • 225g
    socker
  • 4msk
    kakao
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 60g
    vetemjöl
  • 0,5tsk
    salt
  • 20 cm, rund springform
  • smör att smörja med

Ganache

  • 1st
    vaniljstång
  • 150g
    kokosgrädde
  • 100g
    vispgrädde
  • 3tsk
    honung
  • 375g
    vit choklad
  • skal från en lime

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj formen med smör eller klä botten med bakplåtspapper och smöra kanterna.

3. Smält smöret och ställ åt sidan.

4. Vispa äggen med sockret lite fluffigt för hand.

5. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem I äggvispet.

6. Häll allt I formen och grädda I 15-18 minuter. Kakan ska fortfarande kännas lös.

7. Skåra vaniljtången och skrapa ur fröna i en kastrull och lägg i stången.

8. Koka upp vanilj, kokosgrädde och vispgrädde försiktigt tillsammans med honungen.

9. Ta ut vaniljstången och låt sedan chokladen långsamt smälta i den varma grädden. Riv sedan i skalet från limen och rör om ordentligt.

10. Låt ganachen svalna nästan helst och häll den sedan över browniebotten i springformen.

11. Ställ hela formen kallt i minst fem timmar så att ganachen stelnar.

12. Dekorera med limeskivor.

Dela det här receptet med dina vänner!