Chokladbrulé med mango chutney

Chokladbrulé med mango chutney

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 1
    vaniljstång
  • 4dl
    grädde
  • 1dl
    mjölk
  • 100g
    mörk choklad
  • 6
    äggulor
  • 1dl
    socker
  • socker att bränna av

Mango chutney:

  • 1
    papaya
  • 1
    mango
  • 10-15
    korn grönpeppar
  • 1msk
    smör
  • 1
    vaniljstång
  • 1msk
    socker
  • ½dl
    vatten
  • 1dl
    smultron

Så lagar du

1. Dela vaniljstången på längden. Låt den koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Plocka ur vaniljstången och ställ kastrullen åt sidan. Finhacka chokladen och rör ner i den varma vätskan så att chokladen smälter.

2. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i lite i taget av den varma vätskan i bunken under omrörning. Börja försiktigt så att blandningen inte blir för varm. Häll i portionsformar och grädda i ugn i 130 grader i cirka 30-40 minuter. Kyl crème brulén. Strö socker på brulén och bränn med en gasbrännare. Mata på mer socker och bränn i omgångar så att det bildas ett krispigt täcke.

3. Skala papayan och ta ut kärnorna. Gör likadant med mangon. Hacka frukten i små tärningar. Hacka pepparkornen och fräs dem i lite smör. Dela vaniljstången och lägg i den. Häll i sockret och hälften av mangon och papayan samt vattnet. Låt sjuda på svag värme utan lock i cirka 15 minuter. Ta en visp och stampa frukten så att det blir ett mos. Låt svalna och blanda sedan ner resten av den hackade frukten. Plocka ur vaniljstången.

4. Servera chokladbrulén tillsammans med en klick mango chutney. Toppa med bär.

Dela det här receptet med dina vänner!