Chokladcrème brûlée med vanilj, havtornsgelé, inkokta hallon och havtorn

Tillagningstid:

Chokladcrème brûlée med vanilj, havtornsgelé, inkokta hallon och havtorn

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna underbara dessert kombineras med en sockerlag med lime, kolacrisp och sockerflarn.

Ingredienser

4 portioner

Chokladbrûlée

  • 2,25 dl
    vispgrädde
  • 0,75 dl
    standardmjölk
  • 0,6 dl
    strösocker
  • 75 g
    mjölkchoklad, hackad
  • 4
    äggulor
  • 0,2
    vaniljstång
  • 1 nypa(or)
    salt

Kolasnittar

  • 72 g
    strösocker
  • 120 g
    vetemjöl
  • 4 g
    bakpulver
  • 3 g
    vaniljsocker
  • 75 g
    smör
  • 20 g
    ljus sirap

Inlagda havtorn och hallon

  • 90 g
    strösocker
  • 90 g
    vatten
  • 0,2
    vaniljstång
  • rivet skal (zest) från 1 ekololgisk, tvättad lime
  • 100 g
    hallon
  • 115 g
    havtorn

Havtornsgele

  • 115 g
    havtorn
  • 0,5
    blad gelatin
  • 35 g
    strösocker
  • 5
    hallon
  • skalet av 2 ekologiska, tvättade limefrukter

Sockerflarn

  • 200 g
    strösocker

Montering

  • några blad färsk mynta

Så lagar du