Chokladdröm (chokladtårta)

tårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Fullständigt magisk, vegansk chokladkaka. Rik chokladsmak i en saftig kaka, täckt med ett generöst lager krämig chokladglasyr.

Ingredienser

10 - 12portioner

Kakan

  • 250g
    vetemjöl
  • 80g
    kakao
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • 2tsk
    vaniljpulver
  • 260g
    råsocker
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk (400 ml)
  • 2tsk
    äppelcidervinäger
  • dl
    rapsolja

Till glasyr

  • 200g
    mörk choklad, vegansk, hackad
  • 1st
    liten burk kokosgrädde (2 dl)

Till garnering

  • färsk frukt, bär, riven choklad, rostade, hackade nötter, veganskt godis

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 25 cm, lägg bakpapper i botten.

2. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Vispa ihop kokosmjölk, vinäger och olja. Sikta ner de torra ingredienserna i kokosblandningen, rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.  Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen.

4. Gör glasyr under tiden: koka upp kokosgrädde, ta den från plattan, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Tips! Om glasyren inte blir helt slät så tillsätter du lite varmt vatten så tar den ihop.

5. Låt svalna något tills den börjar tjockna och bred över kakan. Stjälp upp kakan och bred glasyren över. Garnera efter din egen smak.

Dela det här receptet med dina vänner!