Chokladfondant

En grön tallrik med chokladfondant, persika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk fondant där både mjukt/krispigt och värme/kyla finns med.

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    smör
  • 200g
    mörk choklad, gärna 70%
  • 4st
    äggulor
  • 1st
    ägg
  • 75g
    strösocker
  • 2msk
    kakao
  • ½dl
    vetemjöl
  • 4st
    färska persikor

Kaffekrisp

  • ½dl
    vatten
  • 100g
    socker
  • 100g
    vit choklad
  • 1msk
    krossade kaffebönor

Så lagar du

Fondant

1. Smält smör och choklad över vattenbad. Vispa ägg och socker och blanda med den smälta chokladen och smöret.

2. Blanda ner resten av ingredienserna och fyll i smorda och sockrade formar.

3. Baka av 190 grader i 8 minuter innan de vänds upp och ner på en tallrik.

4. Skär persikor i klyftor och lägg i frysen 20 minuter innan servering så får ni en spännande kombination av varmt och kallt på tallriken.

5. Servera fondanten med persikorna och kaffekrisp.

Kaffekrisp

1. Hacka chokladen.

2. Koka vatten och socker tills det börjar bli gyllene, stäng av plattan och rör hastigt i kaffe och choklad. Låt svalna på bakplåtspapper.

Dela det här receptet med dina vänner!