Chokladfondant med chili och salt karamell

Tillagningstid:

Chokladfondant med chili och salt karamell.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lägg chili i chokladfondanten och servera den med jordgubbar och saltad karamellsås. En oslagbar kombination av sött, salt och lite starkt.

Ingredienser

6–8 portioner

Chokladfondant

  • 300 g
    bitter choklad
  • 320 g
    osaltat smör
  • 10
    ägg
  • 40 g
    socker
  • 1
    vaniljstång
  • chili, efter smak
  • 4 msk
    smält smör, till formen
  • 160 g
    siktat vetemjöl
  • 2 msk
    siktat vetemjöl, till formen

Karamellsås

  • 100 g
    socker
  • 3 msk
    vatten
  • 50 g
    smör
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 tsk
    flingsalt

Jordgubbscoulis

  • 250 g
    jordgubbar
  • 50 g
    florsocker
  • 1 msk
    citronsaft

Så lagar du