Chokladfondant med kanelkokta plommon

Chokladfondant med kanelkokta plommon

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustigt god chokladfondant tillsammans med söta plommon och lättvispad grädde.

Ingredienser

6portioner

Kanelkokta plommon

  • 300g
    plommon
  • 2dl
    vatten
  • 2dl
    socker
  • ½st
    citron (saften)
  • 3st
    kanelstänger
  • 5st
    kryddnejlikor
  • 1st
    vaniljstång

Chokladfondant

  • 100g
    vispgrädde
  • 100g
    mörk choklad
  • 2st
    äggulor
  • 1msk
    vetemjöl
  • 2dl
    vispgrädde (till servering)

Så lagar du

Plommonen

1. Dela plommonen på mitten och ta ut kärnan.

2. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten och socker med citronsaften och alla kryddor. Låt koka ca 3 minuter.

3. Lägg plommonen i en ren bunke och slå den kokande lagen över plommonen. Låt stå minst 30 minuter.

Fondant

1. Koka upp grädden och smält sedan chokladen i den heta grädden. Låt svalna något. Tillsätt äggulorna en i taget. Vispa sedan i vetemjölet.

2. Slå upp i smörade och mjölade ugnssäkra koppar eller muffinsformar.

3. Baka i ugn på 200 grader tills ytan har stelnat, men insidan fortfarande är kladdig. Stjälp upp på tallrikar direkt och servera med kanelplommon och vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!