Chokladfondue med färsk frukt
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 500 gfärsk eller konserverad frukt i bitar, vid säsong färska bär
- 1dlvispgrädde
- 75gmörk choklad, hackad
- 1mskespresso eller likör
- ½stekologisk citron, det gula av skalet rivet
Så lagar du
Tillbehör: skumgodisar, marshmallows, små bitar mjuk kaka, strössel, rostad kokos, hackad mandel, hackade salta jordnötter
Lägg upp frukt på ett fat, pressa citron på frukter som mörknar tex äpple. Lägg upp valfria tillbehör i små skålar. Koka upp grädde, rör ner choklad, likör och citron. Rör tills chokladen smält, häll upp i fondueskål eller små koppar. Trä frukten på små spett eller gafflar, doppa i choklad och rulla i strössel.
Tips: smaksätt chokladen med en gnutta anchochilipulver.