Chokladfondue med färsk frukt

Chokladfondue med färsk frukt

Ingredienser

2portioner

  • 500 g
    färsk eller konserverad frukt i bitar, vid säsong färska bär
  • 1dl
    vispgrädde
  • 75g
    mörk choklad, hackad
  • 1msk
    espresso eller likör
  • ½st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet

Så lagar du

Tillbehör: skumgodisar, marshmallows, små bitar mjuk kaka, strössel, rostad kokos, hackad mandel, hackade salta jordnötter

Lägg upp frukt på ett fat, pressa citron på frukter som mörknar tex äpple. Lägg upp valfria tillbehör i små skålar. Koka upp grädde, rör ner choklad, likör och citron. Rör tills chokladen smält, häll upp i fondueskål eller små koppar. Trä frukten på små spett eller gafflar, doppa i choklad och rulla i strössel.

Tips: smaksätt chokladen med en gnutta anchochilipulver.

Dela det här receptet med dina vänner!