Chokladglass med marshmallows och pekannötter

Chokladglass med marshmallows och pekannötter

Ingredienser

1portioner

  • 250g
    Vispgrädde
  • 250g
    Standard mjölk
  • 20g
    Glykos (eller fast honung)
  • 110g
    Äggula
  • 120g
    Strösocker
  • 115g
    Finhackad mörk choklad av god kvalitet

Så lagar du

1. Slå i grädde, mjölk och glykos i en kastrull och koka upp, ta av kastrullen från spisen.

2. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den vispade ägg/sockerblandningen i den uppkokta vätskan. Blanda ordentlig och häll tillbaka i kastrullen.  Värm upp glassmeten till 84 grader.  Sila av och häll lite av glassmeten över den hackade chokladen. Rör ordentligt så att chokladen smälter och går in i glassmeten. Fortsätt att röra samtidigt som du försiktigt häller all glassmet över chokladen. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.

Dag 2:
1. Kör glassen i glassmaskinen. När glassen är klar så kan man, om man vill, tillsätta tex, marshmallows, peckanötter, browniebitar etc. i glassen.

Dela det här receptet med dina vänner!