Chokladmazarin i långpanna

Tid:

Chokladmazarin i långpanna

Tid:

Mazarin med chokladsmak – det kan väl inte vara fel!

Ingredienser

40 portioner

Mördegsbotten

  • 225 g
    smör, kallt i bitar
  • 4 dl
    vetemjöl
  • ¾ dl
    strösocker
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 1 st
    äggula

Fyllning

  • 150 g
    smör, mjukt
  • 500 g
    riven mandelmassa
  • 4 st
    ägg, rumstempererade
  • 1 dl
    kakao
  • 1 msk
    vaniljsocker
  • 100 g
    mörk choklad, hackad

Glasyr

  • ½ dl
    grädde
  • 1 msk
    starkt kaffe
  • 100 g
    mörk choklad, hackad
  • 2 tsk
    smör
  • godis eller strössel (valfritt)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg