Chokladmousse i sifon

Chokladmousse i sifon

Publicerat:

Ingredienser

  • 1dl
    grädde
  • 4dl
    mjölk
  • 100g
    mjölkchoklad
  • 1/2st
    gelatinblad
  • gräddsifon
  • gaspatron till gräddsifon*

Så lagar du

*Till detta recept behöver du en gräddsifon med en N20-patron. OBS! Det går inte att använda en kolsyrepatron.

Värm grädde. Hacka eller bryt ner chokladen direkt i kastrullen så att den smälter och blandas under omrörning. Tillsätt mjölk. Vispa. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och låt det lösas ut i chokladen. Häll över allt i sifonen och skruva ihop den. Skruva i patronen så att gasen löses ut. Ställ in sifonen upp och ner i kylen i ungefär en timma.

Servering: Spruta/tryck ut moussen direkt ner i serveringsglas eller bägare.

Dela det här receptet med dina vänner!