Chokladmousse med nektarcreme

Chokladmousse med nektarcreme.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den perfekta desserten för att öka chansen för romans! Gillar man inte honung kan den ersättas med socker.

Ingredienser

8portioner

Mousse

  • 150g
    mörk choklad
  • 2st
    äggulor
  • 4msk
    florsocker
  • 3,5dl
    vispgrädde

Nektarcreme

  • 2dl
    mjölk
  • 0,5dl
    vispgrädde
  • 1st
    vaniljstång
  • 4st
    äggulor
  • 0,5dl
    strösocker
  • 20g
    maizena
  • 25g
    smör
  • några droppar citronessens eller skal från en halv citron
  • 0,5dl
    smakrik, flytande honung
  • 8 små koppar eller shotglas
  • valfria bär till garnering

Så lagar du

1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Rör i en äggula i taget. Rör i florsockret.

2. Häll i grädden i chokladen och vispa upp den lätt för hand med en visp. Klicka upp i glasen och ställ i kylen.

3. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull med mjölk och grädde. Lägg i stången och koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.

2. Vispa ihop äggulor, socker och maizena. Sikta gärna maizenan för att undvika klumpar.

3. Tag ur vaniljstången ur mjölken och blanda ner äggvispet. Koka upp allt under omrörning tills det tjocknar (tar någon minut bara). Tag kastrullen från värmen och fortsätt vispa en liten stund. Vispa sedan i smöret och låt krämen kallna. Droppa i citronessens och ringla i honungen under omrörning.

4. Klicka eller spritsa upp krämen i kopparna och dekorera med frukt eller bär.

Dela det här receptet med dina vänner!