Chokladmoussetårta med glaze

Tillagningstid:

Glasering.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig tårta med chokladmousse, en vit chokladglaze och chokladdoppade jordgubbar. Tårtan går dessutom att förbereda i god tid före festen.

Ingredienser

  • tårtbotten, gärna färdigköpt

Chokladmousse

  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 st
    äggulor
  • 200 g
    mörk choklad, 70%

Fyllning

  • 2 dl
    sylt
  • 2 dl
    grädde
  • 2 dl
    färdig marsankräm

Vit chokladglaze

  • 1,5 dl
    vatten
  • 300 g
    glukos
  • 170 g
    kondenserad mjölk
  • 300 g
    vit choklad
  • 10 st
    gelatinblad
  • 150 g
    neutral gelé - du kan också använda röda vinbärsgelé eller receptet på egen fruktgelé nedan.

Fruktgelé

  • 100 g
    fruktpuré t.ex. hallon eller pressad citron. Använder du citron blir gelén genomskinlig.
  • 1 st
    gelatinblad - blötlägg i kallt vatten i minst 10 minuter.
  • 50 g
    socker
  • 20 g
    glukos

Chokladdoppade jordgubbar

  • 1 paket
    färska jordgubbar
  • mörk choklad
  • vit choklad

Så lagar du