Chokladmuffins med kola och pecannöt

Chokladmuffins med kola och pecannöt

Ingredienser

35portioner

  • 125g
    smör, smält
  • 2st
    ägg
  • 2,5dl
    socker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • ½tsk
    bakpulver
  • 1dl
    kakao
  • 2dl
    vetemjöl

Kolasås:

  • ½dl
    honung
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    grädde
  • 30g
    smör

Lite flingsalt

    Så lagar du

    Muffins

    1. Smält smöret, vispa ägg och socker fluffigt.

    2. Sikta alla torra ingredienser och blanda det sedan i vispningen för hand.

    3. I med lite smör i taget och rör runt till du får en slät och fin muffinssmet.

    Kolasås

    4. Värm honungen i kastrull, ta i lite i taget av sockret och rör med en sked samtidigt, när allt socker är i och du fått en gyllenbrun härlig färg tar du i lite i taget av grädden, var försiktig. När all grädde är i tar du bort från plattan och har i smöret. Låt svalna.

    5. Fyll muffinsformar med muffinssmet, hacka lagom stora bitar pecanötter, och stoppa i varje muffin innan du bakar.

    6. När du du bakat klart i ugnen låt dom svalna, strimla över kolasås och sikta över lite florsocker.

    Dela det här receptet med dina vänner!