Chokladmuffins i blomkruka

Chokladmuffins i blomkruka

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är mitt favoritrecept på muffins, och det är ett enkelt recept trots många ingredienser. Om du vill kan du göra som jag och stoppa dem i små blomkrukor och servera dem på en trevlig trädgårdsfest!

Ingredienser

10 - 12portioner

Muffins

  • 90g
    vetemjöl
  • 150g
    strösocker
  • 45g
    kakao
  • 6g
    bakpulver
  • 2g
    salt
  • 90g
    mjölk
  • 7g
    vitvinsvinäger
  • 30g
    neutral olja
  • 90g
    kaffe, hett
  • 1st
    ägg

Mörk chokladfrosting

  • 15g
    kakao
  • 30g
    vatten, kokande
  • 115g
    smör, rumsvarmt
  • 50g
    florsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 150g
    choklad (av god kvalitet)
  • 100g
    färskost

Garnering och presentation

  • Små krukor av terrakotta eller papp
  • Myntakvistar/Penséer
  • Söndersmulad chokladmuffins
  • Träskedar

Så lagar du

Muffins

1. Ställ en bunke på en hushållsvåg och mät upp ingrediensernas vikt direkt i bunken.

2. Sikta ned alla torra ingredienser. Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop med en elvisp tills smeten är slät.

3. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda långt med i ugnen i 180 grader i 17-23 minuter. Känn efter med sticka, övergrädda ej, muffinsarna ska vara krämiga/saftiga i konsistensen.

Frosting

1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron och låt svalna medan du förbereder resten.

2. Blanda kakaon med det kokheta vattnet så det blir en jämn smet. Vispa smör, florsocker och salt i en assistent tills det är vitt och pösigt.

3. Tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och kakaoblandningen under ständig omrörning.

4. Tillsätt slutligen färskosten och vispa ihop till en slät och fluffig frosting.

Montering

1. Tryck ned en muffins i en kruka.

2. Skär av toppen på muffinsen om den sticker upp för mycket. Bred på mörk chokladfrosting på muffinsen.

3. Täck sedan frostingen med chokladsmulor så det ser ut som jord. Stick ned myntakvistar, alternativt penséer på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!