Chokladpaj

Tillagningstid:

Chokladpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig smaskig kaka som blir nästan som konfekt och ska avnjutas i små bitar gärna med en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

12–16 portioner

Botten

  • 2,5 dl
    vetemjöl, 120 g
  • 1 dl
    rågmjöl, 55 g
  • ¾ dl
    florsocker, 45 g
  • 1 dl
    kakao, 50 g
  • 150 g
    smör
  • 2
    äggulor

Fyllning

  • 2 burk(ar)
    karamelliserad kondenserad mjölk, dulce de leche

Chokladtryffel

  • 150 g
    mörk choklad
  • 1 3/4 dl
    vispgrädde
  • 1 tsk
    honung
  • ½ tsk
    flingsalt

Tillbehör

  • lättvispad grädde eller crème fraiche

Så lagar du