Chokladpaj med apelsinkräm och jordgubbar

Tid:

Chokladpaj med apelsinkräm och jordgubbar.

Tid:

En mör chokladsmakande botten med apelsinkräm med jordgubbar, men den passar även bra till hallon. Servera gärna med en klick grädde.

Ingredienser

12 portioner

Botten

  • 3 dl
    vetemjöl, 180 g
  • ½ dl
    kakao
  • ¾ dl
    strösocker, 60 g
  • 150 g
    smör
  • 1-2 msk
    vatten

Fyllning

  • rivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 1 dl
    pressad apelsin
  • 1 dl
    strösocker
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 3 st
    ägg

Garnering och tillbehör

  • 1 liter
    jordgubbar, 500 g
  • florsocker
  • apelsinskalstrimlor
  • lättvispad grädde

Så lagar du