Chokladpaj med apelsinkräm och jordgubbar

Chokladpaj med apelsinkräm och jordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mör chokladsmakande botten med apelsinkräm med jordgubbar, men den passar även bra till hallon. Servera gärna med en klick grädde.

Ingredienser

12portioner

Botten

  • 3dl
    vetemjöl, 180 g
  • ½dl
    kakao
  • ¾dl
    strösocker, 60 g
  • 150g
    smör
  • 1-2msk
    vatten

Fyllning

  • rivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 1dl
    pressad apelsin
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    crème fraiche
  • 3st
    ägg

Garnering och tillbehör

  • 1liter
    jordgubbar, 500 g
  • florsocker
  • apelsinskalstrimlor
  • lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Botten: Blanda vetemjöl, kakao och socker gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.

3. Förgrädda bottnen 12–15 minuter mitt i ugnen.

4. Fyllning: Blanda apelsinskal, apelsinsaft, socker, crème fraiche och ägg.

5. Häll i fyllningen och fortsätt grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter till fyllningen stannat. Låt kallna.

6. Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Pudra över florsocker. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut.

Dela det här receptet med dina vänner!