Chokladpavlova med jordgubbar

Tillagningstid:

fin tårta med jordgubbar och blommor på maränbotten på gammaldags bricka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkla ingredienser och en botten som kan förberedas dagen innan, gör denna variation på pavlova lätt att göra. Mörk choklad ger en fin smakbrytning med jordgubbarna.

Ingredienser

12–15 portioner

  • 6 st
    äggvitor
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 3 dl
    strösocker
  • 2 dl
    florsocker, siktat
  • ½ dl
    majsstärkelse, siktad
  • 100 g
    mörk choklad

Fyllning

  • 5 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    nötkräm (kan bytas mot t.ex chokladkräm, lemon curd eller marmelad)
  • 1 liter
    jordgubbar, i bitar
  • Garnering: mynta, pistagekärnor, florsocker

Så lagar du