Chokladpopcorn

Chokladpopcorn

Publicerat:

Tillagningstid:

Vilket kvällsmys som helst blir roligare med chokladpopcorn! Antingen gör du den enkla chokladtoppingen nedan eller så smälter du mörk choklad av hög kvalitet och använder det istället.

Ingredienser

2 - 4portioner

Popcorn

  • ekologiska popcornkärnor så att det precis täcker kastrullbotten
  • kallpressad rapsolja eller kokosolja så att det precis täcker kastrullbotten

Chokladtopping

  • 3msk
    kallpressad kokosolja
  • 2msk
    kakao
  • 1,5msk
    honung eller lönnsirap
  • salt

Så lagar du

1. Hetta upp oljan i en medelstor tjockbottnad kastrull på hög värme, lägg ner tre popcornkärnor samtidigt som olja. Sätt på locket. När du hör kärnorna poppa lägger du genast ner de övriga kärnorna också samt sänker värmen till medeltemperatur.

2. Ta bort kastrullen från värmen när det går 3-4 sek mellan varje pop. Det är också en fördel att skaka kastrullen lite ca två gånger under pop-tiden.

3. I ett vattenbad smälter du kokosoljan och tillsätter i samma skål kakao, honung/lönnsirap samt salt. Rör samman till en jämn sås.

4. Häll chokladsåsen över popcornen i kastrullen och rör runt tills alla popcorn har fått lite choklad på sig. Servera i strutar eller små skålar.

Dela det här receptet med dina vänner!