Cappuccinopralin med karamelliserad vit choklad och kaffe

Cappuccinopraliner

Publicerat:

Något för den modige i köket att ge sig på. Men finns det något godare eller härligare att ställa fram på bordet än hemmagjorda chokladpraliner?

Ingredienser

32portioner

Skalen

  • 450g
    mörk choklad

Fyllning

  • 200g
    vit choklad
  • 120g
    grädde
  • 25g
    kaffebönor
  • 15g
    glukos (kan uteslutas)

Så lagar du

Skalen
1. Temperera choklad och fyll pralinformen.
2. Skrapa av överflödig choklad och skaka formen lätt mot bänken för att få bort luftbubblor.
3. Vänd formen upp och ner och låt chokladen rinna ut till det slutar droppa. Ta sedan en skrapa och skrapa formen ren från choklad.
4. Låt stelna.

Fyllningen
1. Koka grädde.
2. Krossa kaffebönorna lätt och blanda i grädde.
3. Täck över med plastfolie och låt stå ca 1 h.
4. Sila bort bönorna och väg sedan grädden som är kvar. Det ska bli 100 g, om inte tillsätt lite mer.
5. Koka upp grädden på nytt med glukos och häll över den smälta vita chokladen.
6. Låt stå 1 minut och vispa sidan ihop med visp eller stavmixer.
7. Låt ganachen svalna till 30 C
8. Häll ganachen i en spritspåse och fyll pralinformen med ca 2 mm marginal till kanten. Låt stå över natten.

Botten
1. Temperera ca 200 g choklad och häll över pralinformen så den täcker all fyllning.
2. Skrapa av och låt chokladen stelna innan du vänder ut dina praliner.

Dela det här receptet med dina vänner!