Chokladsalami
Publicerat:
2017-12-12Tillagningstid:
Ingredienser
10 - 12portioner
- 200gmörk choklad
- 180gsmör
- 4msksocker
- ½-1dlkakao
- 1tskvaniljsocker
- 100gkex
- ½dltorkade tranbär
- ½dlkorinter
- ½dlhackade pistagenötter
- ½dlskållade, hackade mandlar
- en nypa salt
Så lagar du
1. Smält chokladen och låt den svalna. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt kakao.
2. Blanda ned den smälta chokladen rör ihop till en jämn smet.
3. Krossa kexen i småbitar (ej smulor) och blanda ner kex, tranbär, korinter, pistagenötter och mandlar i chokladsmeten. Smaksätt eventuellt med en nypa salt.
4. Lägg ett dubbelvikt lager av plastfolie på arbetsbänken. Häll upp smeten på plastfolien och rulla plastfolien runt smeten. Tryck ut och forma rullen så det blir en jämn korv. Önskar du två mindre salamis så dela upp smeten i två delar.
5. Låt chokladsalamin stelna i kyl i ett par timmar. Ta fram den i god tid innan servering så den blir lätt att skära i.
6. Klappa in florsocker runt salamin så att det ser ut som mjöl. Gör en pappersetikett och fäst runt salamin.