Chokladsalami

Chokladsalami.

Publicerat:

Tillagningstid:

Godiskorv på choklad, smör, kex, korinter, tranbär och nötter.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 200g
    mörk choklad
  • 180g
    smör
  • 4msk
    socker
  • ½-1dl
    kakao
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 100g
    kex
  • ½dl
    torkade tranbär
  • ½dl
    korinter
  • ½dl
    hackade pistagenötter
  • ½dl
    skållade, hackade mandlar
  • en nypa salt

Så lagar du

1. Smält chokladen och låt den svalna. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt kakao.

2. Blanda ned den smälta chokladen rör ihop till en jämn smet.

3. Krossa kexen i småbitar (ej smulor) och blanda ner kex, tranbär, korinter, pistagenötter och mandlar i chokladsmeten. Smaksätt eventuellt med en nypa salt.

4. Lägg ett dubbelvikt lager av plastfolie på arbetsbänken. Häll upp smeten på plastfolien och rulla plastfolien runt smeten. Tryck ut och forma rullen så det blir en jämn korv. Önskar du två mindre salamis så dela upp smeten i två delar.

5. Låt chokladsalamin stelna i kyl i ett par timmar. Ta fram den i god tid innan servering så den blir lätt att skära i.

6. Klappa in florsocker runt salamin så att det ser ut som mjöl. Gör en pappersetikett och fäst runt salamin.

Dela det här receptet med dina vänner!