Chokladterrin med tre sorters choklad

Tillagningstid:

Chokladterrin

Publicerat:

Tillagningstid:

Choklad, enkelt men lyxigt. Vi gör en vackert randig terrin med mjölk-, vit- och mörkchoklad. Perfekt på en tunntunn chokladkaksbotten. Serverat med havtornssås är den en oslagbar dessert för chokladälskare.

Ingredienser

Chokladanslag

  • 4
    äggulor
  • 50 g
    sockerlag (hälften vatten, hälften socker)
  • 35 g
    socker
  • 2
    äggvitor
  • 25 g
    socker
  • 40 g
    mjöl
  • 25 g
    kakao

Terrin

  • 250 g
    mjölkchoklad
  • 2 dl
    grädde
  • 250 g
    vit choklad
  • 2 dl
    grädde
  • 250 g
    mörk choklad
  • 2 dl
    grädde

Havtornssirap

  • 2 dl
    socker
  • dl
    havtornsjuice

Så lagar du