Chokladterrin med tre sorters choklad

Chokladterrin

Publicerat:

Tillagningstid:

Choklad, enkelt men lyxigt. Vi gör en vackert randig terrin med mjölk-, vit- och mörkchoklad. Perfekt på en tunntunn chokladkaksbotten. Serverat med havtornssås är den en oslagbar dessert för chokladälskare.

Ingredienser

Chokladanslag

  • 4
    äggulor
  • 50g
    sockerlag (hälften vatten, hälften socker)
  • 35g
    socker
  • 2
    äggvitor
  • 25g
    socker
  • 40g
    mjöl
  • 25g
    kakao

Terrin

  • 250g
    mjölkchoklad
  • 2dl
    grädde
  • 250g
    vit choklad
  • 2dl
    grädde
  • 250g
    mörk choklad
  • 2dl
    grädde

Havtornssirap

  • 2dl
    socker
  • dl
    havtornsjuice

Så lagar du

Chokladanslag

1. Vispa äggulor, sockerlag och 35 g socker poröst.

2. Vispa vitor och 25 g socker till maräng.

3. Blanda mjöl och kakao.

4. Blanda maräng med vispade gulor. Sikta i mjöl och kakao. Bred ut tunt på smörpapper. Baka i 220 ca i 7 min.

5. Stjälp upp, dra bort bakpappret och skär ut kakbotten och lock till terrinen.


Chokladtryffel


1. Fodra en brödform med plastfilm. Grunda med en tunn skiva chokladanslag i botten.

2. Smält mjölkchoklad i uppvärmd grädde. Häll i formen och låt stelna i kylen.

3. Värm grädde och smält den vita chokladen. Häll över stelnad mjölkchoklad. Låt stelna i kylen. Upprepa proceduren med mörk choklad och avsluta med en tunn skiva med chokladanslag. Låt stelna helt i kyl över natten. Skär upp skivor med varm kniv.

Havtornssirap

1. Koka socker med lite vatten till väldigt ljus karamell. Skaka kastrullen istället för att röra. Slå i havtornsjuice och låt sjuda till 108 grader. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!