Chokladtryffel med stout

Chokladtryffel med stout

Publicerat:

Tillagningstid:

Tre förslag på smakgåvor du kan ge bort till jul!

Ingredienser

  • 500g
    mörk choklad
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    stoutöl
  • rivet skal av en en apelsin
  • rostade, hackade och lätt saltade pistaschnötter
  • krossade, frystorkade eller torkade blåbär
  • salmiakskross

Så lagar du

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ölet och apelsinen i en kastrull.

2. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ kallt ett par timmar tills tryffelsmeten går att hantera.

3. Forma till små bollar och rulla dem i de olika smakerna.

Dryckestips

Öl
Ett mörkt och fylligt stout-öl

Alkoholfritt
BrewDog Nanny State, Storbritannien
Nr 1947, 14:90/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!