Choripán

Choripán

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Choripán - är Argentinas motsvarighet till vår korv med bröd och består av chorizo (chori) och bröd (pan). Denna streetfood är en stapelvara bland Argentinarna och älskas av både stora som små. Till en choripán serveras det oftast en chimichurri, som även den kan variera i örter och hetta. Tips: Hitta en Chorizo Argentino för den mest autentiska smaken för er Choripán.

Ingredienser

7portioner

Pan francés

  • 720g
    vetemjöl (starkt)
  • 380g
    vatten (kallt)
  • 18g
    jäst
  • 16g
    socker
  • 40g
    matolja
  • 14g
    salt

Så lagar du

  1. I en blandare (med degkrok) blanda vetemjöl, vatten, jäst och socker på låg fart i 3 min.
  2. Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt ok om degen inte går helt ihop).
  3. Tillsätt saltet och blanda yttligare i 5 min (degen skall nu ha gått ihop).
  4. Täck degen och låt den vila 1 timme (bulkjäsning).
  5. Kubba upp degen i 170g bitar och rundriv.
  6. Låt de runda bullarna vila i 5 min. Forma de runda bullarna till korvar. Låt korvarna vila i 5 min.
  7. Forma korvarna till baguetter. Låt baguetterna jäsa till dubbel storlek på en oljad rännplåt (baguetteplåt).
  8. Baka av baguetterna på 225C i ca 10 min.

    Servera med en chimichurri och chorizo!

Dela det här receptet med dina vänner!