Choucroute från Alsace

Choucroute från Alsace

Ingredienser

4portioner

  • ca 700g
    surkål
  • 4skiva(or)
    kassler
  • 4skiva(or)
    rökt sidfläsk
  • 4st
    små bratwurstkorvar
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    morot
  • 1st
    äpple
  • 4dl
    torrt vitt vin
  • 4dl
    vatten
  • 1st
    hönsbuljongtärning
  • 3st
    lagerblad
  • 3nypa(or)
    kummin

salt och peppar

    Så lagar du

    1. Skiva lök, morot och äpple.

    2. Varva kål, lök, morot, äpple och kryddorna i en stor gryta. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Låt puttra under lock 20 minuter.

    3. Lägg kassler, fläsk och korvar ovanpå surkålen och sjud ytterligare i ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    4. Serveras direkt ur grytan gärna med kokt potatis, kruspersilja samt fransk dijonsenap.

    Dela det här receptet med dina vänner!