Choucroute från Alsace
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- ca 700gsurkål
- 4skiva(or)kassler
- 4skiva(or)rökt sidfläsk
- 4stsmå bratwurstkorvar
- 1stgul lök
- 1stmorot
- 1stäpple
- 4dltorrt vitt vin
- 4dlvatten
- 1sthönsbuljongtärning
- 3stlagerblad
- 3nypa(or)kummin
salt och peppar
Så lagar du
1. Skiva lök, morot och äpple.
2. Varva kål, lök, morot, äpple och kryddorna i en stor gryta. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Låt puttra under lock 20 minuter.
3. Lägg kassler, fläsk och korvar ovanpå surkålen och sjud ytterligare i ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Serveras direkt ur grytan gärna med kokt potatis, kruspersilja samt fransk dijonsenap.