Cigarrpiroger (Sigara börek)

Cigarrpiroger (Sigara börek)

Ingredienser

  • 2-3ark
    phillodeg
  • 200g
    fetaost
  • 4msk
    ricottaost
  • 2st
    äggulor
  • 50g
    smält smör
  • färsk mynta

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop finsmulad fetaost, ricotta och äggulor till en jämn röra. Vänd ner finhackad mynta.

Skär phillodegen i trekanter som du håller mjuka genom att täcka med en fuktig handduk.

Lägg en matsked ostsmet på den breda kortsidan i phillodegs-trekanten. Rulla ihop till en tät ”cigarr” utan glipor. Lägg upp dem på plåten och lägg över en fuktig kökshandduk medan du rullar klart alla piroger

Pensla pirogerna ordentligt med smält smör och sätt in plåten i ugnen i åtta minuter eller tills pirogerna är gyllenbruna.

Dela det här receptet med dina vänner!