Citron- och salviakyckling

Kyckling, citron, squash.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk örtig rätt, allt i samma kastrull.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    ekologisk kyckling
  • vetemjöl till panering
  • 1st
    grön zucchini
  • 1st
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 400g
    mandelpotatis
  • 1-2
    citroner (saft och skal)
  • 100g
    svarta oliver (kärnfria)
  • ca 15
    salviablad
  • 25g
    smör
  • 2-3msk
    olivolja
  • ca 2dl
    vitt vin
  • vatten
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skär ut bröst och lår på kycklingen. Spara gärna skrovet. Det kan bli till en underbar buljong.

2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär zucchinin i bitar ca 3x3 cm. Om potatisarna är stora så dela dem på hälften.

3. Mjöla kycklingdelarna och stek dem i smöret och olivoljan. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt det vita vinet och vatten tills det precis täcker.

4. Låt koka i ca 15 minuter och tillsätt sedan citronen (skal och saft), hälften av salvian, potatis och zucchini.

5. Salta och peppra efter smak.

6. Innan serveringen: tillsätt de svarta oliverna och resterande salviablad.

Dela det här receptet med dina vänner!