Citronbakad kyckling med blomkålscouscous

Citronbakad kyckling med blomkålscouscous.

Publicerat:

Tillagningstid:

Meal prep, att förbereda maten, kan vara nyckeln till ett mer harmoniskt matliv. Genom att laga allt-i-ett sparar du på disken. Medan kycklingen är i ugnen så fixar du tillbehören och hinner träna lite med gummibandet. Eller slänga upp fötterna och vila en stund.

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    benfri kyckling
  • 2
    citroner, skivade
  • 1kg
    valfria grönsaker
  • 2burk(ar)
    kikärtor
  • 2dl
    oliver av kalamatatyp
  • 200g
    fetaost
  • vitlök
  • timjan
  • salt och peppar

Blomkålscouscous med granatäpple

  • 1kg
    blomkål, färsk
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    röd lök, hackad
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • 1paket
    små tomater
  • 3msk
    örter, färska eller frysta, t ex mynta, persilja, dill
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    peppar

Topping

  • 1
    granatäpple, kärnorna

Avokadogucka

  • 1paket
    avokado, fryst
  • 2dl
    tjock yoghurt
  • 1
    citron, pressad
  • salt och peppar

Så lagar du

Kyckling

1. Massera in salt, peppar, vitlök, timjan och lite olja i kycklingen, detta kan gärna få marinera några timmar om du har möjlighet.

2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

3. Lägg bakpapper i en stor långpanna, lägg i kycklingen, skär snitt och peta in fetaost.

4. Lägg grönsaker, kikärtor, citronskivor och oliver i långpannan, salta.

5. Grädda mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, innertemp 72 grader.

Blomkålscouscous

1. Mixa eller riv blomkålen till ris. Lägg i kallt vatten 5 minuter, så blir smaken något mildare.

2. Häll av vattnet och blanda samtliga ingredienser.

3. Toppa med granatäpple.

Avokadogucka

1. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Tips

Använd gärna kyckling med skinn, till exempel bröst eller lårfilé. Om du vill ha knaprigt skinn på kycklingen så bryner du den i panna innan du lägger den i ugnen. Du kan byta ut fetaosten mot färdig pesto. För att tillaga rätten snabbare kan du använda färdigköpt blomkålsris. Variera gärna grönsakerna mellan gröna bönor, sparris, broccoli, spetskål, aubergine.

Dela det här receptet med dina vänner!