Citronbakad kyckling med blomkålscouscous
Publicerat:
2019-01-23Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 1kgbenfri kyckling
- 2citroner, skivade
- 1kgvalfria grönsaker
- 2burk(ar)kikärtor
- 2dloliver av kalamatatyp
- 200gfetaost
- vitlök
- timjan
- salt och peppar
Blomkålscouscous med granatäpple
- 1kgblomkål, färsk
- 1klyfta(or)vitlök
- 1röd lök, hackad
- 1mskolivolja
- 1mskäppelcidervinäger
- 1paketsmå tomater
- 3mskörter, färska eller frysta, t ex mynta, persilja, dill
- 1tsksalt
- 1tskpeppar
Topping
- 1granatäpple, kärnorna
Avokadogucka
- 1paketavokado, fryst
- 2dltjock yoghurt
- 1citron, pressad
- salt och peppar
Så lagar du
Kyckling
1. Massera in salt, peppar, vitlök, timjan och lite olja i kycklingen, detta kan gärna få marinera några timmar om du har möjlighet.
2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
3. Lägg bakpapper i en stor långpanna, lägg i kycklingen, skär snitt och peta in fetaost.
4. Lägg grönsaker, kikärtor, citronskivor och oliver i långpannan, salta.
5. Grädda mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, innertemp 72 grader.
Blomkålscouscous
1. Mixa eller riv blomkålen till ris. Lägg i kallt vatten 5 minuter, så blir smaken något mildare.
2. Häll av vattnet och blanda samtliga ingredienser.
3. Toppa med granatäpple.
Avokadogucka
1. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Tips
Använd gärna kyckling med skinn, till exempel bröst eller lårfilé. Om du vill ha knaprigt skinn på kycklingen så bryner du den i panna innan du lägger den i ugnen. Du kan byta ut fetaosten mot färdig pesto. För att tillaga rätten snabbare kan du använda färdigköpt blomkålsris. Variera gärna grönsakerna mellan gröna bönor, sparris, broccoli, spetskål, aubergine.