Citronbakad lax i ugn

Tid:

Citronbakad lax med grönsaker.

Tid:

Låt ugnen laga middagsmaten medan du gör annat. Det här är ett flexibelt och smart recept som du enkelt varierar efter din personliga smak och vad som finns hemma. Det här receptet är även enkelt att anpassa till såväl det lilla som stora hushållet och passar lika bra till påskfesten som till matlådan.

Ingredienser

4 portioner

  • ca 700 g
    laxfilé eller annan fisk du gillar, t ex torskrygg (fryst, MSC-märkt)
  • 800 g
    fast potatis
  • 800 g
    blandade grönsaker, t ex broccoli, sparrisbroccoli, små tomater på kvist, morötter, purjolök, förvällda gröna bönor, savojkål, rödkål
  • 1
    citron, skivad
  • salt
  • peppar
  • smör eller olivolja, till stekning

Valfritt

  • kalla grönsaker/frukt att blanda ner efter gräddning, t ex avokado, spenat, rucola, röd lök, äpple, rättika, rädisor, endive, polkabetor

Så lagar du