Citronbakad lax med sallad och yoghurt

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10 portioner
- 600 gFärsk Laxfilé i Bit
- Salt
- Socker
- Svartpeppar
- Rivet citronskal
- 500 gKokt potatis
- 2Morötter
- 1 stRöd Paprika
- 1 stGrön paprika
- 1 stRödlök
- 1 bit(ar)Isbergsallad
- 2Avocado
- 1 mskDijonsenap
- 2 mskVinäger
- 2-3 mskOlivolja
- Salt och peppar
- 2 dlMedelhavsyoghurt
Så lagar du
Skrydda laxfiléen med salt, socker, peppar och rivet citronskal. Gnid in kryddorna i laxen med fingrarna. Baka i ugn på 100 grader ca. 20-25 minuter.
<b>Salladen</b>
Skala och skiva moroten tunt på längden. Skär ner övriga grönsaker i mindre bitar. Blanda senap och vinäger och vispa i oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner samtliga grönsaker och smaka av ytterligare en gång.